Daar zat ik dan twee jaar geleden, op 6 januari 2020, 7.50 uur. Dochter naar school en wederhelft naar de zaak. Normaal zou ik ook de deur uit rennen.  Net voor de kerst had ik afscheid genomen van alle collega’s. Het was tijd om te reflecteren over de afgelopen 25 jaar.

Reflecteren

Die 25 jaar zijn een behoorlijke rollercoaster geweest: ik ben bedrijven gestart, ik heb succesvolle groei geleid, ik heb bedrijven gekocht, ik heb nieuwe businessmodellen bedacht, ik heb teams en branches opgebouwd, ik ben moeder geworden, ik startte tijdens mijn zwangerschapsverlof een nieuw bedrijf, ik beleefde een echtscheiding met een baby van één, ik kreeg een ernstig herseninfarct en ik vond een leuke nieuwe man. En zo ging het steeds maar door. Het was een roerige periode met hoge pieken en diepe dalen.

 

Wat mij het meeste is bijgebleven, is het proces waarin ik stap voor stap ontdekte dat mijn huidige omgeving niet meer paste. Als ik iets doe dan ga ik all in en doe ik het met hart en ziel. Ik stopte.

 

Hoe nu verder? Stilzitten is niet echt mijn ding. Ik nam de tijd voor reflectie en ik beloofde mijn gezin om even niets te doen.  Stap voor stap ging ik op onderzoek uit. Het was tijd om te doen waar ik energie van krijg, waar ik goed in ben, waar ik blij van word, wat me voldoening geeft en – om het af te maken – waarmee ik een positieve impact heb op mijn leven en dat van anderen.

 

Al snel bleek dat ik mensen iets bijzonders en unieks te bieden had. Ik merkte dat ik de kennis en ervaring heb waar ondernemers veel aan hebben. Maar wat was ik nou? Leiderschap-, talentontwikkelaar, business coach of ondernemers mentor?

 

Tegenwoordig noemt iedereen zich business coach. Er zijn veel coaches die door cursussen of boeken coach zijn geworden, waar overigens niks mis mee is, maar ik merkte dat er behoefte was aan iemand die zelf (from scratch) een bedrijf heeft opgebouwd en die alles al en keer heeft meegemaakt.

 

Iemand met een bewezen trackrecord. Iemand die slapeloze nachten heeft gehad, die na een faillissement van een grote klant van de ene op de andere dag in een zakelijke crisis terecht kwam. Een ondernemer die moeilijke keuzes heeft moeten maken. Die zelf heeft ervaren welke fases en processen er aan komen en wat dit van jou en jouw omgeving vraagt. Die alles weet over de offers die je brengt. Die weet hoe het voor jou is, als ondernemer en in jouw persoonlijk leven. Die heeft geleerd van fouten en jou daarvoor kan behoeden.

 

Nu begeleid ik ondernemers bij hun leiderschap en de groei van hun bedrijf. Eén van de meest bijzondere dingen, is dat ik veel ervaring heb op verschillende vlakken.

 

Voor mij was het business as usual, maar nu pas realiseer ik me dat ik een bijzonder goed gevulde rugzak heb aan ervaring en kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan.

 

Vooral het bijstaan van startupsscale ups en ondernemers met groeiambitie vind ik bijzonder. Het ontmoeten van ondernemers met een idee en een visie. Ondernemers die gaan voor innovatie, die impact willen maken en die willen werken aan een betere wereld. We werken samen aan wat voor hen de beste volgende stap is. Want een goed idee hebben is iets heel anders een bedrijf bouwen en alles wat daarbij komt kijken.

 

Een aantal klanten zijn een paar jaar geleden op hun zolderkamer of in de garage met vrienden een bedrijf begonnen. Goed leidinggeven, het bouwen van teams, sturen van mensen is iets anders dan een product of dienst ontwikkelen en zelf met je poten zelf in de klei staan.

 

Ineens gaat het over sales, HR, relatiebeheer, support, administratie en nog veel meer etc. Het bouwen van succesvolle teams en structuren is dan net als bepaalde mensen aan boord houden belangrijk is voor een groeifase.

 

Omdat mijn expertise ligt op het gebied van business-, team en persoonlijke performance, begeleid ik naast de ondernemers zelf ook hun managers en hun teamleden. Dit doe ik altijd met de pijler authenticiteit en impact. Op basis van leiderschap en talentontwikkeling.

 

Inmiddels is het januari 2022 en zijn we 2 jaar verder. Trotse eigenaar van een prachtig bedrijf, waar we ceo’s, ondernemers en leiders ondersteunen om hun ambitieus waar te maken. Of het nu gaat om groei, internationalisering, winst optimalisatie of naar een verkoop toe werken, het komt allemaal voorbij.

 

Doen waar je goed in bent in bent, wat echt bij je past, waar je energie van krijgt is waar ik voor sta en waar ik anderen mee inspireer. Groei is stap voor stap werken aan jezelf en je bedrijf. Bij mijn klanten gaat het vliegwiel aan, omdat ze nu echt durven te kiezen wat echt past.

 

Meer weten: plan een afspraak.

Gratis

adviesgesprek