Wees jezelf

Wees jezelf!

Ik liet me overtuigen door ratio en de mening van anderen. Op de werkvloer, over mijn uiterlijk en zelfs over mijn gezondheid, ook toen ik voelde dat het écht niet klopte. En dat kostte me 13 jaar geleden bijna mijn leven.

Rede vóór intuïtie

Waarom bleef ik toch stug doorgaan en negeerde ik daarmee mijn intuïtie? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat onze intuïtie te vaak wordt overruled door onze rede. En dat rijkt verder dan de ‘aard van het beestje’. Het is hoe wij met z’n allen naar de wereld kijken. Want zonder hard werken, topfunctie of veel geld, tel je niet mee in het rijtje van meest succesvolle of invloedrijke wereldburger.

Succesvol zijn

En wie wil er nou niet succesvol zijn in het leven? Maar om daar te komen kijken we vooral naar anderen en hoe zij dit doen. We doen weinig inspiratievol werk, omdat iemand anders dit ook deed of omdat dit misschien een opstapje kan zijn naar wat groters of we solliciteren op een functie die rationeel gezien geweldig is, maar waarvoor we onszelf vervolgens iedere dag uit bed moet slepen.

Wees jezelf

Doen wat jij leuk vindt én succesvol zijn? Dat klinkt toch veel beter? En logischer ook, want als je doet wat je leuk vindt, dan word je er vanzelf de beste in. En bovendien zijn er al anderen genoeg. Iedereen kan leren een sommetje te maken of een rapport te schrijven, maar jij bent jij en iets wordt waardevoller door jouw inbreng. Wees jezelf en blijf authentiek.

Volg je gevoel

Dertien jaar geleden stopte ik met het waarmaken van andermans verwachtingen en ik stopte ook met het wegstoppen van mijn oergevoel. Naast de rede is mijn gevoel inmiddels goed vertegenwoordigd in alles wat ik doe. En ik ben nog nooit zo gelukkig en succesvol geweest. Want het maakt niet uit wat je doet, anderen vinden er toch wat van. En dan kun je maar beter iets doen waar jij 100% achter staat!

Maak de balans op

Dus mensen: geef aandacht aan jezelf. Wees authentiek, ontwikkel jezelf en luister naar je gevoel. De naderende lockdown doet ons allemaal een beetje de moed verliezen, maar hold on tight. De feestdagen gloren aan de horizon en dat betekent tijd voor persoonlijke aandacht, lekker eten én goede voornemens! Maak eens de balans op. Waar sta jij nu en waar wil je écht naartoe?

Mentale powerboost?

Afgelopen weken sprak ik op het event voor Vrouwen in de techniek en Infrasite.nl over authentiek leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en de magic touch. Kan jouw organisatie ook een mentale powerboost gebruiken? Neem contact op. Whatsapp of telefoon 06-1500 5517.

 

 

 

Gratis

adviesgesprek