Vrouwen in de techniek

 

Vrouwen in de techniek

Stel je voor dat je in een overleg zit met tien anderen, tien mannen. Er volgt een discussie over een bepaald onderwerp en jij houdt je stil, omdat je bang bent dat jouw inbreng het net niet helemaal klopt of niet relevant is. Je bent onzeker of dat wat jij meebrengt genoeg is. Je bent daarin niet alleen, maar weet dat het echt helemaal nergens op slaat. Want no way dat jij onvoorbereid aan tafel schuift met tien mannelijke overlegpartners. Hoewel mannen zich er misschien doorheen bluffen en later moeten terugkomen op bepaalde bespreekpunten, weet jij als miss perfect gewoon hoe de vork in de steel zit. Dus toon die 10 seconden dapperheid en speak up, want ik weet zeker dat je met wat jij te zeggen hebt het verschil kunt maken.

De magic touch

Door deze miss perfect situaties en het opboksen tegen al die mannelijke concurrenten durf ik wel te stellen dat vrouwen in de techniek beter zijn in hun vak dan mannen. Niet alleen omdat wij vrouwen hier keihard voor moeten werken, maar ook omdat wij zowel onze masculiene als feminiene energie beter kunnen balanceren. En als je dat goed ontwikkelt als vrouw in de techniek gebeurt er iets bijzonders: de magic touch. Dat klinkt zweverig, maar dat is het niet.

Vrouwen in de techniek

Iedereen bezit masculiene en feminiene energie, ongeacht je gender, maar deze worden nog wel heel erg stereotyperend voor mannen en vrouwen gebruikt. Het masculiene uit zich in resultaten willen behalen, focussen, plannen, knallen, doen wat gedaan moet worden, besluitvaardig zijn, etc. Allemaal krachtig, snel en efficiënt. Een energie, die je in de bouwsector nodig hebt en als technische vrouw goed onder de knie hebt. De feminiene energie delft dan nog wel eens het onderspit, waarbij je minder je intuïtie volgt dan je eigenlijk wilt. Sta jij toe jouw feminiene energie rijkelijk te laten stromen, dan zul je veel verschil merken in je dagelijks leven. Je staat sterker in je schoenen en maakt meer impact voor jezelf en voor anderen, zonder voorbij te gaan aan jezelf.

Durf!

Natuurlijk weet ik dat het miss perfect syndroom ons behoorlijk in de weg kan zitten, maar ik heb door de jaren heen ook geleerd hoe je deze eigenschap juist inzet voor je eigen en bedrijfsgewin. En dat allemaal met een touch of magic. Wacht niet op meer kennis, meer ervaring of op het doorgronden van mannen. Het is niet nodig, want vrouwen in de techniek zijn gewoon beter. Wil je dat ook zelf uitstralen? Stuur me een berichtje om samen te bekijken hoe je die magic touch ontwikkelt, zodat jij kunt vlammen in deze prachtige, maar volledig masculiene wereld van techniek.

 

No way

No way dat jij onvoorbereid aanschuift bij een overleg met nog tien andere mannelijke overlegpartners. Reken maar dat jij jouw zaakjes goed op orde hebt en weet waar het over gaat. En toch kan het zo zijn dat jij je niet uitspreekt aan tafel, jezelf op de achtergrond houdt en de kerels het overleg laat voeren. Omdat je niet zeker bent van jouw voorbereiding, kennis, uiterlijk, toegevoegde waarde, voorkomen, inbreng, en noem nog maar honderd redenen. I’ve been there! Ik ken dit gevoel, maar weet naar jarenlange ervaring in de techniekwereld inmiddels ook hoe je hier mee omgaat.

Als vrouw in de techniek sta jij je mannetje, anders kun je een carrière in de techniek wel vergeten. Maar vergeet niet voorbij te gaan aan jezelf en let op dat je jouw feminiene kant ook blijft ontwikkelen, zodat je echt magie kunt brengen in deze technische wereld. Ik spreek hierover op 16 november tijdens het Vrouwen in de Techniek event, zie ik je daar?

#vrouwenindetechniek #thepowerupcompany #masulienenergie #feminieneergie #magictouch #ontwikkeling #volgjeintuitie #durf

 

 

 

Gratis

adviesgesprek