Doen waar je goed in bent en blij van wordt? Ontdek jouw gamechanger?

Gamechanger

Vandaag ben ik jarig! En vandaag is niet alleen de dag waarop ik 52 jaar geleden op deze aardbol verscheen, het is ook de dag waarop ik 13 jaar geleden een herseninfarct kreeg. Een afschuwelijk, maar achteraf gezien passend cadeau voor mijn 39e verjaardag. Want hoewel ik hoop dat niemand ooit hetzelfde hoeft door te maken, zijn sommige momenten, hoe kut ook, nodig om met een schone lei te kunnen beginnen. Die herseninfarct bleek voor mij een echte gamechanger, in positieve zin!

Against all odds

De weken voorafgaand aan mijn verjaardag in 2008 voelde ik me verre van goed. Ik had een jonge dochter van drie en was druk met m’n werk, en dat konden wel eens de redenen zijn. Rustig aan doen en bloedverdunners zouden mij volgens de huisarts weer op de been helpen. Maar op 17 november zakte ik op mijn werk in elkaar. Fysiek gezien kon je me opvegen, ik kon werkelijk niets meer. En als 39-jarige ‘gezonde’ vrouw was ik niet de hoogste prioriteit voor de drukbezette ambulancelijn, daarom brachten collega’s mij naar het ziekenhuis. Na een CT- en MRI-scan bleek dat ik een zwaar herseninfarct had doorgemaakt. Against all odds, en door die bloedverdunners kan ik het vandaag nog navertellen.

“Ik ga beter worden”

In mijn ziekenhuisbed gonsde mijn leven door mijn hoofd en hoewel ik fysiek de sterkte had van een grote jellypudding, voelde ik me mentaal sterker dan ooit. “Ik ga dit doen, ik ga dit overwinnen en ik ga beter worden”. Mijn leven van vóór het herseninfarct zou nooit meer hetzelfde zijn. Dat begon al bij het creëren van ruimte voor mezelf. Want naast mijn rollen als moeder en directeur waren ontspanning, sociale activiteiten en het vinden van een nieuwe liefde op z’n zachtst gezegd in het slob geraakt.

Voetje voor voetje

Ik was enorm gedreven om de draad weer op te pakken, maar mijn fysieke gestel dacht daar anders over. Een herseninfarct in de kleine hersenen verstoort namelijk je coördinatie en stabiliteit. Vastgeklampt aan de muren schuifelde ik voetje voor voetje door het huis. Gelukkig vond ik tijdens mijn revalidatie veel steun bij vrienden, familie, buren en collega’s. En vanaf een week of zes werd mijn wereld weer wat groter door twee geweldige studentchauffeurs die me overal naartoe brachten. Zij wisten wat ik mankeerde en konden me ook helpen bij een recidive. Dat bood me zekerheid om positief en actief bezig te zijn.

Persoonlijke zoektocht

Mijn nieuwe dagindeling gaf me de ruimte om te doen wat ik graag wilde, namelijk leren! Leren over het brein, gedachten, gevoelens, innovatie, businessmodellen, intuïtie en noem maar op. Mijn rationele, mannelijke energie kwam meer in balans met mijn intuïtie en creativiteit. En geïnspireerd door het samenspel van hard en hoofd startte ik mijn nieuwe bedrijf The PowerUp Company. Een bedrijf waarin ik iedere dag met passie doe waar ik goed in ben!

Change your game!

Als ik iets heb geleerd van mijn herseninfarct dan is het wel vertrouwen op je gevoel en intuïtie. Ik ging met ernstige klachten naar de huisarts en liet me rationeel overtuigen, terwijl ik voelde dat er iets goed mis was. Trust your gutfeeling! Mijn herseninfarct heeft me veel goeds gebracht, en noodgedwongen, was dit voor mij een echte gamechanger. Maar je kunt ook zelf je leven een andere wending geven. Speciaal voor wie het heft in eigen handen wil nemen,  ontwikkel jezelf om meer focus en inspiratie te krijgen, leiderschap te ontwikkelen en authentiek en jezelf te blijven. Wacht niet op die gamechanger, maar change your game!

 

Boek vandaag een gratis 30 minuten sessie

 

#gamechangers #thepowerupcompany #wiejarigistrakteert #workshop #volgjeintuitie #focus #leiderschap #blijfjezelf #changeyourgame

Gratis

adviesgesprek