van startup naar scale up: heel hard groeien met een businesscoach >>

Van startup naar scale up = heel hard groeien

Van startup naar scale up, houdt in dat je heel hard gaat groeien. Als je het goed doet natuurlijk. En daar komt enorm veel bij kijken. Van de garage of zolder met vrienden naar ondernemer , naar een MT en stoppen met alles zelf te doen. Echt te gaan leiden, focus aanbrengen en keuzes maken zijn een paar essentiële ontwikkelingen in de scale-up fase. Toffe, maar ook spannende ontwikkelingen waarmee ik mij dagelijks mag bemoeien. En ik kan wel zeggen: heel hard groeien en ondernemers ondersteunen is echt mijn ding!

Brandjes Blussen

Als ondernemer van het eerste uur ben je het liefst overal bij betrokken. Alles komt op de een of andere manier langs jou en je vindt overal wat van. Je groeit, je neemt mensen aan, je rent van klant naar klant en van brand naar brand. En naarmate je organisatie verder uitbreidt, verandert je rol als ondernemer geleidelijk in een managementrol. En dat is meestal niet direct iets waar ondernemers warm van worden. En toch moet je door.

Toewerken naar een volwassen organisatie

Het pad naar een volwassen organisatie vraag niet alleen meer aandacht in het vinden van klanten, maar ook in het vinden van structuur, strategie, focus en personeel. Nu is het tijd om de interne organisatie echt goed neer te zetten. Want wil je blijven groeien, dan moeten vlotte eenvoudige processen en logische systemen dit faciliteren. Je organisatie is nu zo groot dat je niet overal een stem in kunt hebben. Je moet van startup naar scale up.

Van startup naar scale up

En dus is het tijd voor een volwaardig MT. Tijd voor vertrouwen en tijd voor loslaten. Een managementteam dat kan leunen op goedlopende vertrouwen en processen en een organisatie die werkt als een geoliede machine. In deze scale up fase moeten ondernemers durven loslaten, delegeren, prioriteiten stellen, investeringen ophalen en écht hun organisatie gaan leiden. In deze fase zijn de manager degene die de operatie gaan doen en maken ondernemers een enorme persoonlijke groei door, die zich ook direct laat uitbetalen in zakelijke groei.

Businesscoach

Het afgelopen jaar was ik als business coach betrokken bij diverse scale up’s. En het is zo gaaf om deze ondernemers en hun team te zien groeien in hun leiderschapsrol en met hun bedrijf!. De groei is een resultaat van stap voor stap groeien en een prestatie waarop iedereen supertrots is!

Heb jij ambitie en wil jij ook groeien met je bedrijf en als leider? Stop met alleen ploeteren, samen kom je verder! Zoek iemand waar je vertrouwen in hebt en die je verder helpt.

 

Wil jij ook heel hard groeien? Van startup naar scale up, ben jij eraan toe? Dan ben ik er voor je, maak een afspraak!

 

Gratis

adviesgesprek