Van zolderkamer naar 4 mln investering. Klaar voor scale-up?

Scale-up? Nailed it!

 

Yes! Solar Monkey haalt 4 miljoen euro op voor de versnelling van de Europese zonne-energietransitie. En ik mocht samen met deze club briljante TU-ers het traject ernaartoe bewandelen. Super intensief en gaaf. En met dit flinke groeikapitaal kan deze startup transformeren naar een scale-up! 

Level up in Europa

Al eerder vertelde ik jullie over dit innovatieve bedrijf dat zich hard maakt voor een betere wereld. Dat doen ze met vernieuwende software, die bijdraagt aan een versnelling van de energietransitie. In Nederland is de software inmiddels common knowledge onder zonnepaneelinstallateurs, maar ook buiten Europa valt veel terrein te winnen. En met deze missie op zak begon het avontuur richting een level up van de organisatie.

Niet afgestemd

Want toen ik begin januari als interim CCO de werkvloer betrad, was de overgang van zolderkamer-startup naar serieuze organisatie nog voelbaar aanwezig. Het ambitieuze team had grote plannen, maar dingen waren onvoldoende op elkaar afgestemd en iedereen vond overal iets van. En dat zie ik eigenlijk bij alle startups die aanhikken tegen de volgende grote stap. 

Intensief traject

Deze startup was klaar om nog een tandje bij te zetten voor een duurzaam Europa. Klaar voor de scale-up fase, maar dat betekende ook dat er serieuze bedragen nodig zijn om echte groei te realiseren. En dat traject is intensief en spannend. Want het vraagt van het team dat ze gaan doen waar ze goed in zijn en leren vertrouwen dat de anderen ook hun beste beentje voorzetten. Communicatie, organisatie en leiderschaps- en talentontwikkeling marketing, sales en een knetter goed product of dienst zijn belangrijke aandachtspunten in dit traject. 

Scale-up investering

Toen we uiteindelijk hoorden dat een Europese investeerder kwam invliegen, stond het team in 3,5 dag opgelijnd met een vlammende presentatie. Een sluitstuk van een intensief traject, waarbij C-level volledig in haar kracht stond. En hoe gaaf is het dat die inspanning nu wordt beloond door de toezegging van €4 miljoen investering door Eneco Ventures en Helen Ventures!

Nailed it als coach

Ik ben ontzettend trots op mijn collega’s en hun missie voor een betere wereld. En het is te gek om actief onderdeel te mogen uitmaken, om handvatten te bieden en mee te werken  aan zo’n immense opschaling van de business als interim CCO mentor en coach. We nailed it!

 

Voorlopig blijf ik parttime aan boord bij Solar Monkey. Wil jij ook groeien of een scale-up met de beste business- en ondernemerscoach met een trackrecord? Maak direct een afspraak.

 

 

#scaleup #startup #businesscoach #ondernemerscoach #leiderschapsontwikkeling #businessbouwen #scalingup

Gratis

adviesgesprek