Echt samenwerken in een team? Volg de teamworkshop >>

Samenwerken in een team

Samen werken of samenwerken in een team… dat laatste is het doel, maar helaas het eerste de werkelijkheid. En daardoor zijn teams vaak niet meer dan een verzameling individuen die gebonden worden door opleiding, organisatiestructuren en dezelfde favoriete koffieautomaat. 

Samen in een team is niet genoeg

Maar is dat dan niet genoeg Miranda? Want een team functioneert vaak prima als een warm nest waarin de teamleden goed met elkaar overweg kunnen en je op elkaar kunt bouwen als je het even lastig hebt. En dat is een prachtige basis om te werken aan de samenwerking. Maar je team kan zoveel meer! Dus nee het is niet genoeg.

Je moet elkaar versterken en aanvullen

Als er echt sprake is van samenwerken in een team, dan zie je dat terug in de resultaten én de teamvibe. Teams waarin ieder persoon doet waar hij of zij de beste in is. Waarin teamleden elkaar versterken en aanvullen op projecten, maar ook in persoonlijke groei. Teams die lachen, huilen, strijden, weten hoe de vlag erbij hangt, efficiënt werken en resultaten neerzetten. 

Begrijpen waarom dingen gebeuren

“Waarom is Ted altijd zo terughoudend als het gaat om nieuwe ontwikkelingen, die maken werken toch juist leuk? “Waarom doet Marc altijd zo ingewikkeld over projectplanningen” En “die impulsiviteit van Anna is ronduit vermoeiend”. Hoe zit dat nu echt? Waarom doen Ted, Marc en Anna zo, wat drijft ze en wat houdt ze tegen? 

Stap 1 naar samenwerken in een team

Ken je teamleden. Wie is waar goed in, welke valkuilen brengt dit met zich mee en wat zien anderen als het over dit talent of die blinde vlek gaat? Want als je weet waarom teamleden doen wat ze doen, komt er meer inzicht in hoe je bepaalde projecten beter kunt aanpakken, wie je kunt vragen voor innovaties en hoe je de teamspirit hoog houdt. Je teamleden begrijpen is stap 1 naar echt samenwerken in een team. 

Meer inzicht door een teamworkhop! 

Ik krijg nu regelmatig vragen of ik een teamworkshop kan geven. Om meer vertrouwen en transparantie in zo’n groep te brengen, waardoor je efficiënter en resultaatgerichter gaat samenwerken. En dat is echt superleuk! Voor mij en voor de teams. Want je ziet gewoon het kwartje vallen na zo’n workshop. Veel ‘aha’s’ en ‘oooohs’, meer begrip en nieuwe energie om met elkaar te knallen op projecten.

 

Vol energie het nieuwe jaar in? Maak gebruik van de diversiteit in je team. Sluit af met een teamworkshop! Voor meer info of boekingen: Mail of bel/whatsapp : 06-1500 5517

 

 

 

 

 

#samenwerken
#thepowerupcompany
#businesscoach
#leiderschap
#teams
#workshop
#talent
#blindevlek
#efficient
#resultaatgericht

#diversiteit

Gratis

adviesgesprek