Executive coaching: leiden met gevoel & verstand | The PowerUp

Executive coaching

“Topmannen kunnen nu veel van jou leren”, kreeg ik laatst als compliment. En dat berichtje raakte me. Want met executive coaching ben ik hier dagelijks mee bezig. Maar toch voelde het niet compleet. Want uit ervaring weet ik dat zowel topmannen als topvrouwen nog veel kunnen leren in leidinggeven en samenwerking in the boardroom. Als first girl in the boardroom weet ik alles af van dit leerproces. 

Potje squash en sauna toe

En dat leerproces levert soms best ingewikkelde situaties op. Zo kan me nog heel goed mijn eerste directieoverleg herinneren. In een team met 4 mannelijke collega’s, die al jaren samenwerkten, wilde ik mijn visie op een bepaald onderwerp delen.

Dus als miss perfect had ik het overleg super goed voorbereid. Inlezen, spreadsheets maken, de hele rambam. En toen het onderwerp op tafel kwam, zeiden ze “nou Miranda, we hebben gisteren met z’n allen gesquasht en toen hebben we het in de sauna hierover gehad”… 

Nieuwe spelregels

En dat was toch een partijtje ongemakkelijk. Voor ons allemaal. Want zij beseften zich dat de manier waarop ze al jarenlang met elkaar omgingen, niet meer pasten bij de nieuwe samenstelling. Voor de mannen een kwestie van ‘old habits die hard’. En voor mij als first girl in de boardroom was het voor mij een kans om de leiding te nemen in het maken van nieuwe spelregels. Een leerproces waarin je samen bouwt aan een basis die voor iedereen werkt. 

Met man en macht

Je moet daarin duidelijk zijn, zonder dingen persoonlijk te maken. Want dat is wat in mijn ogen nog te weinig gebeurt. Hoe vaak ik toch dingen voorbij zie komen over buitengesloten worden, of dat hardnekkige old boys network waar je mee te maken hebt. Ja er zijn nu eenmaal veel meer mannen in de techniek, maar die zijn er niet op uit om vrouwen met man en macht (letterlijk) tegen te houden. Veranderen kost tijd. 

Executive coaching helpt!

Dingen niet persoonlijk maken. Duidelijk zijn en met gevoel én verstand, oprecht keuzes maken, authentiek leidinggeven, je weg volgen. Dat heeft mij ontwikkeld tot wie ik nu ben. Een ondernemers en businesscoach die topmannen én topvrouwen nog veel kan leren. Nieuwsgierig wat? Lees meer over mij!

 

 

#vrouwenindetechniek #diversiteit #nieuwleiderschap

Gratis

adviesgesprek