Big hairy audacious goal zo maak je jouw stoutste dromen waar! >>

Big hairy audacious goal

Een big hairy audacious goal  is een doel dat jij diep van binnen zou willen bereiken, en dat je tegelijkertijd bang maakt als je eraan denkt. Dit helpt je om doelen te stellen en keuzes te maken. 

Keuzes maken

Als je nu alvast de basis op orde brengt, dan kun je super goed van start gaan in het nieuwe jaar. En dit is wel waar ik heel veel van mijn klanten mee zie worstelen. Wat moet je allemaal doen en hoe doe je dit in die korte tijd die nog rest? Vaak betekent het keuzes durven maken. Wat ga je doen en vooral wat ga je komend jaar allemaal niet meer doen? 

Prioriteren

En om die prioriteiten op een rijtje te krijgen werkt het om voor jezelf een big hairy audacious goal te maken. stel dat ik jou over 15 jaar mag interviewen over jou en je bedrijf, waar staan we dan en waar gaat het over? Staan we op Bali bij je nieuwe villa, omdat je gewoon veel geld hebt verdiend en het stokje van jouw business hebt overgedragen? 

Big hairy audacious goal & verder

Of sta jij nog steeds met je voeten in de klei om actief deze wereld mooier en beter te maken. En wat betekent dat big hairy audacious goal dan voor de stappen die jij nu moet gaan zetten. Knip je doel op in kleine stukjes die samen jouw stoutste dromen gaan waarmaken. Grote kans dat dit jouw prioriteiten al heeft verschoven. En geeft het je ook meer richting voor 2023. 

Zo maak je snel keuzes

Prioriteren zorgt automatisch voor keuzemomenten. En zakelijke keuzes maken is vaak spannend. Want wat je hebt voelt veilig, maar werkt ook belemmerend in jouw groei. Hoe maak je keuzes?

  1. Focus op je talenten. Wie ben jij en wat kun jij als geen ander. Probeer vooral met jouw talenten aan de slag te gaan. Want als je doet waar je goed in bent, dan wordt alles veel simpeler. Het helpt je ook in het maken van keuzes. 
  2. Leer van je fouten. Denk eens na wat echt verschrikkelijk was of helemaal mis ging afgelopen jaar. Waar kwam dat door? Was het iets dat niet bij jouw talenten past? Kijk dan of je zulke dingen voortaan kunt uitbesteden. Of misschien liepen sommige processen niet helemaal soepel, kun je dat voortaan automatiseren?
  3. Leer van anderen. Van mede-ondernemers, concurrenten of een businesscoach. Zij hebben ook een flinke portie ervaring in het maken van keuzes, de bocht uitvliegen en conclusies trekken. Misschien hebben ze zelfs wel een quickfix voor jouw uitdagingen. Ga niet voor alles zelf het wiel uitvinden, dat scheelt je jaren!

Hulp nodig bij richting kiezen?

Is de druk hoog. Soms helpt dat juist om snel keuzes te maken. Probeer je gevoel eens wat vaker mee te laten wegen in besluiten, dan heb je stap 1 al in gang gezet.

Hulp nodig? Ik help je de basis op orde brengen, zodat jij als een speer richting je big hairy audacious goal gaat.

Laat  je gegevens achter en download de BHAG uitleg

 

 

#Jim Collins #Verne Harnish #scaleup #bhag #groei #business

 

 

 

Gratis

adviesgesprek