Coach voor ondernemers: laat je bedrijf vol nieuwe energie groeien >>

Coach voor ondernemers

Help, ik heb 1000 ideeën, maar ik krijg ze niet in gang. Kun jij me misschien een zetje geven? Appte Gabriëlla, van SEO- en tekstbureau Gabriëlla Media, op de vrijdag voor mijn vakantie. Een andere vraag dan de trajecten die ik normaal doorloop, maar als coach voor ondernemers een leuke afwisseling! “Geen probleem, plan een afspraak en ik stuur je een linkje naar een assessment”. Ik hou van data en feiten.

Focus op je talent

Je talenten ontwikkelen tot een 10+ en mensen om je heen verzamelen die jou minder sterke eigenschappen wel in hun talentenspectrum hebben zitten, zorgt voor ruimte in je hoofd en in je agenda. En dat is nodig om echt te kunnen groeien, of om je 1000 ideeën een stapje verder te brengen. Want uit ervaring weet ik dat Gabriëlla een kei is in haar vak, maar dat ze zich niet profileert als ‘de beste’. Omdat ze het er te druk voor heeft, maar ook omdat het niet in haar talentenspectrum zit om dat podium voor zichzelf te claimen.

Stel concrete doelen

Met 1000 ideeën, maar geen einddoel voor 2023 is het lastig om richting te geven en stapje voor stapje plannen te gaan uitvoeren. Gabriëlla is hierin niet de enige. Heel veel ondernemers in mijn coachingstrajecten werken volle bak, maar vergeten hun grote doelen behapbaar te maken. En dat is echt een quick win. Want het is ontzettend lekker om ieder kwartaal je tussendoel af te strepen, en je kunt beter bijsturen of gas geven voordat de finish in zicht komt.

Blok iedere week twee uur

Ondernemers zijn over het algemeen keiharde werkers met bergen energie en doorzettingsvermogen. En dan is het fijn dat je inspanningen ook beloond worden met waardering en betaalde facturen. Maar soms voelt het alsof de klad erin komt, dat je graag wat anders wilt. Dat je op een kruispunt staat maar je geen flauw idee hebt welke kant je op moet gaan.

 

Dit gebeurt vaak als je te lang wordt geterroriseerd door de waan van de dag. Zo ook bij Gabriëlla. Gave projecten, maar teveel en te lang geen oog voor wat er toe doet: de strategie. Mijn advies: blok iedere week 2 uren in je agenda waarin je alleen werkt aan je onderneming. Klinkt simpel, maar in de praktijk nog best lastig te regelen.

Coach voor ondernemers: zet je ideeën in gang!

Gabriëlla bracht haar talenten op de voorgrond en mijn adviezen in de praktijk. Amper 2 maanden later zit haar bedrijf weer in de lift. Zijn 3 nieuwe plannen ook echt in uitvoering en is ze gemotiveerder dan ooit. Hard work pays off…. maar vergeet jezelf niet. Waarom begon jij met ondernemen? Heb je dit gevoel nog steeds of voelt je bedrijf steeds meer beklemmend? Als coach voor ondernemers kijk ik met je mee! En voor je het weet spring jij vol energie je bed weer uit!

 

Wil jij ook weer vol energie je bed uitspringen? Plan direct een afspraak.

Gratis

adviesgesprek