De prijs van succes? Welke offers breng jij?

De prijs van succes

De eerste nationale feestdagen van 2022 zitten er weer op. En wat was het een heerlijk weekend. Pasen 2022 gaat de boeken in als super zonnig, gezellig en ontspannen. En dat is wel eens anders geweest. Ik kan me nog genoeg Paasweekenden herinneren waarin de paasbrunch een vast agenda-item was, maar de rest van de tijd op ging aan alle andere items in mijn overvolle werkschema.

Prijs van succes

En dat vond ik toen trouwens prima. Ik vond het geweldig om met hart en ziel aan mijn carrière te bouwen. In mijn rol als directeur en alleenstaande moeder, en later met mijn nieuwe partner, heb ik alleen maar gefocust op het moeder zijn én het bouwen van die succesvolle carrière. En dat zie ik nog steeds heel veel mensen om mij heen doen. Ondernemers, maar ook mensen in loondienst, werken knetterhard voor een succesvol leven. En dat is ok, maar je betaalt wel de prijs van succes.

Offers brengen

Zo ging ik nooit lekker op woensdag met vriendinnen lunchen of ‘s avonds een filmpje pakken. En wat ik zo bijzonder vind, is dat het aan de buitenkant heel anders oogt. Want mensen zeggen dan tegen je dat je het zo goed voor elkaar hebt. ‘Je hebt een mooi huis, een schitterende auto, een leuke partner en geld genoeg’. En dat is allemaal waar, maar dat heb ik te danken aan al die uurtjes ‘s avonds, in het weekend en tijdens feestdagen keihard doorwerken. Ik heb daarvoor heel veel offers gebracht, maar daar hoor je nooit iemand over. 

Te veel rationaliseren

Mijn mentor zei ooit eens dat alles een prijs heeft en dat is absoluut waar. Alles heeft z’n prijs. En de prijs van succes is dat je heel veel rationaliseert. Dat je verjaardagsfeestjes aan je voorbij laat gaan, te laat komt bij het afzwemmen van je dochter of het paasontbijt af vinkt als een voortgangsoverleg in je agenda. En bij mij kwam dat besef pas nadat ik een herseninfarct kreeg in 2008. Pas toen kwam mijn ratio meer in balans met mijn gevoel. 

Balans in je leven

En hoewel ik altijd van mening was succes hand in hand gaat met keihard werken, begon ik steeds meer te begrijpen dat je naast gewoon hard werken vooral in balans moet zijn. Balans in je gedachten, in je energie en in je carrière en in je thuissituatie. Zonder balans kun je niet op alle fronten groeien. En deze gamechanger heeft mijn leven en mijn carrière leuker, waardevoller én succesvoller gemaakt. 

Bewust kiezen voor succes

De prijs van succes, die betaal je nog steeds, maar waar het mij om gaat is dat je bewust kiest waar je die prijs voor betaalt en hoe hoog deze mag zijn om succesvol én gelukkig te zijn. Wil je ook meer balans in je ondernemerschap of carriere, waardoor je energieker en succesvoller wordt? En wil je ook een minder gehaast leven, plan direct een kennismaking!

 

#succes #thepowerupcompany #businesscoach #ondernemer #balans #workhardplayhard #kiesbewust #leiderschap

Gratis

adviesgesprek