Money mindset: als ondernemer mag je een goede boterham verdienen

Money Mindset

“Geld maakt niet gelukkig” wie deze uitspraak niet kent is óf net geboren óf leeft off the grid zonder contact met de rest van de wereld. Geluk mag dan grotendeels vanuit jezelf komen, het hebben van geld draagt daar wel aan bij. Maar op geld heerst in Nederland een taboe. Uitspreken dat je blij wordt van veel geld verdienen levert al snel vreemde gezichten op. 

Onzekere money mindset

Als businesscoach ervaar ik dat veel klanten ontzettend goed zijn in wat zij doen, maar zich bijna schamen als ze daarover praten of de factuur gaan verzenden. Onzekerheid over je eigen kunnen speelt hierin slechts ten dele een rol, veel belangrijker is de money mindset van de gemiddelde Nederlander. Want ‘geld maakt immers niet gelukkig’, dat geluk zou je moeten vinden in een hoger levensdoel of je innerlijke rijkdom.

De onzekerheid voorbij

Maar als je ergens erg goed in bent en voor een ander echt iets waardevols toevoegt, dan mag je daar toch ook een goede boterham aan verdienen? Dan is schaamte voor je factuur of die goed belegde boterham volstrekt misplaatst. Maar deze houding verander je niet van de ene op de andere dag. Het kost tijd, bewustwording en feedback om hierin te groeien. En pas wanneer jij al ondernemer deze stap kunt maken, dan kan je business ook groeien.

Gezonde money mindset

Hoe jij, en jouw omgeving denkt over geld is aangeleerd gedrag, iets wat je meekrijgt vanuit je opvoeding. Bijvoorbeeld ‘steeds maar meer geld willen verdienen is hebberig’ of ‘je kunt alleen veel geld verdienen door heel hard te werken’. En die belemmerende overtuigingen werken als een soort rem op jouw ondernemerschap. Je houdt onbewust geld tegen en je doet je eigen succes teniet. 

Claimen waar je voor staat

Als jij positiever en sterker over geld kunt denken, dan kun je ook de rem van je ambities afhalen. En zelfs beginnen met gas geven. Want mensen die beweren dat geld niet belangrijk is, die hebben er zelf vaak genoeg van op de bank. Als ondernemer mag je claimen waar je voor staat en daarbij hoort nu eenmaal een factuur. Niets geks, gewoon business. En gaandeweg merk je dan ook dat het best lekker is om geld te verdienen. 

Vinger op de zere plek

Herken je jouw eigen onzekerheid of belemmerende money mindset? Je kunt hier echt een stap in maken, maar soms kan het lastig zijn om het knelpunt te herkennen of de oplossing te bedenken. Ik help ondernemers bij die vinger op de zere plek en met simpele en doeltreffende oplossingen. Maar ik wind daar geen doekjes om, bij mij krijg je nuchter en verfrissend advies, waar je direct wat mee kunt. En daardoor zag een klant zijn omzet in 2 maanden met 30% stijgen. 

 

Dus claim waar je voor staat. Ik help je jouw positie te bepalen én je te onderneming te laten groeien. Plan daarvoor direct een afspraak!

Gratis

adviesgesprek