Luister naar je intuïtie: zo doe je dat!

Luister naar je intuïtie

Luisteren naar je intuïtie. Voor de bèta’s, de analytici en rationelen onder ons is dit ontzettend ingewikkeld. En dat merk ik ook bij veel van mijn mannelijke klanten. Zij staan continu aan om hun het maximale uit hun bedrijf te halen. En dat is logisch, maar niet nodig om dat ambitieuze doel te bereiken. Want meestal brengt het zoveel druk en stress met zich mee dat ze meer in de overlevingsmodus dan de leefstand staan.

Helemaal niets

Maar hoe stop je je brein, je continue gedachten stroom? Hoe ga je uit je hoofd en meer richting je onderbuikgevoel? Door stilte! En dat betekent stoppen met waar je mee bezig bent en echt even stil zijn. Geen telefoon, geen laptop, geen muziek, geen boek, geen kind, geen hond, helemaal niets. Want als je even helemaal alleen met jezelf bent dan kun je pas weer luisteren naar jezelf. Luisteren naar je intuïtie.

20 minuten en door

Maar thuis lukt je niet meestal niet. Want er is altijd wel iets dat je afleidt. Een telefoon, de stapel was of die rommel in je achtertuin. Hoe maak je dan wel je hoofd leeg? Mijn truc: wandelen. Als je in stilte gaat wandelen, dan ratelt je brein eerst nog 20 minuten door. En als je dan doorwandelt komt er rust. Rust zorgt voor nieuwe inspiratie, nieuwe inzichten en andere perspectieven.

Waanzinnig resultaat

En die ruimte voor creativiteit brengt je vaak weer twee stappen verder dan waar je bleef hangen in je eindeloze gedachten stroom en to do-lijstjes. Dus doe het gewoon! Ga ervoor, ga in stilte wandelen. Hoe oncomfortabel het ook is. Begin met het stoppen van dat proces om continu bezig te zijn. Het is echt waanzinnig hoe simpel het is en wat het je oplevert!

Luister naar je intuïtie

Er is trouwens niets mis met rationeel zijn. Maar uit ervaring weet ik, dat balans tussen rationaliteit en intuïtie je veel verder brengt dan continu in je hoofd zitten. Wat is jouw ervaring? En hoe stop jij je gedachten? Ik ben benieuwd

Gratis

adviesgesprek