Door kruisbestuiving worden we allemaal slimmer!

Kruisbestuiving

“I know it’s hot, I know we’ve got, Something that money can’t buy”. Een aantal weken geleden was ik met mijn dochter naar een concert van Dua Lipa. En doordat ik met haar dit soort concerten bezoek, kan ik deze muziek nu ook veel beter waarderen. Zo stond ik van de week zelfs te strijken met Dua Lipa op!

Van disco tot Dua Lipa

En toen we deze week samen op pad gingen, kwam Abba voorbij uit haar Spotify-playlist. Ik luisterde vroeger heel veel soul en discomuziek en daardoor is mijn dochter dus ook helemaal geïndoctrineerd door de Bee Gees, Queen en Abba. En dat vond ik leuk, want het is toch interessant hoe die kruisbestuiving tussen jonge en oude generaties tot uiting komt.

Kruisbestuiving op de werkvloer

Want dat is ook op de werkvloer aan de orde van de dag. Iedere organisatie zit bomvol kennis en kunde. Iedereen heeft zijn eigen ervaringen, tips en trics, en maniertjes om dingen voor elkaar te boksen. Door kruisbestuiving zorg je dat mensen de beste dingen van elkaar leren om zo nog meer ervaren te worden. En ik vind het gaaf om te zien dat dit ook steeds normaler is.

Meer digitale uitwisseling

Onze digitale samenleving maakt het makkelijker om met elkaar kennis te delen. LinkedIn-events, online cursussen en gratis ‘vind-je-update’ van de overheid zorgt ervoor dat we met z’n allen nog slimmer worden. Er is altijd nog wel een uurtje in je ‘druk–druk-druk’-agenda te vinden voor kennisuitwisseling. Openstaan voor elkaar en het beste van jezelf geven zijn daarin heel belangrijk.

Meters op de teller

Dit zie ik ook heel veel terug in mijn eigen werk. Want ik werk heel veel met jonge, midden 30 en 40’ers, ambitieuze en succesvolle ondernemers, die heel hip zijn en goed weten wat er in hun vakgebied gebeurt. Hun hip- en snelheid en mijn meters op de teller vormen een enorm krachtige combinatie om torenhoge ambities te realiseren. Zij leren van mij, maar ik merk dat ik zelf ook heel veel van hun leer. En dat is supergaaf en leuk!

So come on!

Samen kom je verder! Of zoals Dua Lipa zingt “I know you got my back, and you know I got you. So come on!”

 

Wil je weten wat ik voor jou en je organisatie kan betekenen, boek dan direct een kennismakingsgesprek in.

Gratis

adviesgesprek