Kies voor jezelf én je business en draai je beste kwartaal ooit

Je beste kwartaal ooit!

Ik heb de zomer in mijn bol. Wat is het de afgelopen week heerlijk buiten. De vogels fluiten, de zon schijnt én de lente is officieel begonnen. On top of that zit het eerste kwartaal van 2022 erop en dat betekent tijd voor reflectie. Voor mezelf, maar ook met mijn coachees. En als je dan hoort dat ze allemaal hun beste kwartaal ooit hebben gedraaid, dan laat dat je niet onberoerd. 

Reflectie

Een gevoel van geluk en van trots. Dat is wat ik word van hun harde knokken. Hun daadkracht om de stap te zetten het beste uit zichzelf en hun bedrijf te halen. En dat is wat iedere ondernemer zou moeten willen en doen, maar waar heel veel ondernemers ook kansen laten liggen. Door tijdgebrek, angst of onwetendheid. Wat de reden ook is, vraag jezelf nu af ‘was dit mijn beste kwartaal ever?’ Zo niet, zorg er dan voor dat je dit over drie maanden wel kunt zeggen. 

Waarom nu niet beste kwartaal?

Want hoe komt het dat je nu niet het beste kwartaal ooit hebt gedraaid? Zat het financieel tegen, omdat de grondstoffen duurder werden of klanten niet op tijd betaalden? Werd je geleefd door al die dagelijkse beslommeringen en kwam je niet toe aan je business-strategie? Of zat je misschien supergoed in het werk, maar had je het daardoor te druk voor werken aan je persoonlijke ambities? 

Stop met ploeteren

Weet dat je altijd wel een reden kunt verzinnen om iets de schuld te geven. Maar het is niet nodig. Je kunt jezelf en je bedrijf laten groeien als je daarvoor bewust kiest. Even uitzoomen en uit die terreur stappen. Maar dat moet je wel doen. Stop met ploeteren en kies voor groei. Sommige ondernemers kunnen deze knop goed omzetten, maar de meesten hebben net even een zetje of een extra paar ogen nodig om hierin mee te kijken. 

Ga voor je beste kwartaal ooit

Gun jezelf dat ook, die ruimte en tijd om stil te staan en vooruit te kijken. Waar sta je nu, waar ga je naartoe en hoe kom je verder? Hoe kan het dat jij nu niet je beste kwartaal ooit hebt gedraaid? En gun jezelf ook hulp. Iemand die met een frisse blik naar je onderneming kijkt. Die je een spiegel voor houdt, de vinger op de zere plek legt en met concrete adviezen en recht-door-zee-feedback komt waarmee jij volgend kwartaal wel dat doel bereikt. 

 

Wil je meer weten over hoe jij dat beste kwartaal ooit gaat draaien? Of wil je weten hoe ik jou kan helpen dit te bereiken? Plan direct een kennismaking in. 

Gratis

adviesgesprek