Exponentieel groeien door expert in te huren | The PowerUp >>

Exponentieel groeien? Kies voor ervaring!

De beste manier om exponentieel te groeien is door écht goede mensen aan te trekken. En dat lijkt op deze arbeidsmarkt hopeloos, maar als jij weet welke mensen je nodig hebt, dan zijn ze echt wel te vinden. En toch slaan zoveel (startende)ondernemers en leiders hier de plank mis!

Exponentieel groeien

Dat is tenminste mijn ervaring. Want als het gaat om het aantrekken van de juiste mensen focust driekwart zich op de verkeerde doelgroep. Als jij wilt groeien, focus je dan op experts én seniors in plaats van jong talent. Want die laatste groep vraagt in eerste instantie heel veel tijd en aandacht om ze op te leiden en die tijd heb je niet als je knetterhard groeit met je bedrijf.

Ervaring is key

Bij een aantal super snelgroeiende startups introduceerde ik de regel dat we alleen afdelingsmanagers gingen aannemen, die dit riedeltje al één maar liever twee keer hadden doorlopen. Daarmee haal je experts en ervaring binnen die inhoudelijk sterker zijn dan het startup-team. Maar heel veel ondernemers vinden dit ingewikkeld.

Waarom ervaring?

Het opzetten van goede teams en zelfstandige managers die de operatie draaien is cruciaal voor succes. Kies je ervoor om meer ervaring in huis te halen, dan kun je als ondernemer:

  • je tijd en energie in je groeiambities en de werken aan de toekomst stoppen
  • eerder leunen op een goede basis
  • beter leren loslaten op basis van vertrouwen en respect

Magie in diversiteit

Een door de wol geverfde manager inhuren levert heel veel waarde. Maar let op, want er is nog een valkuil. Veel ondernemers (en werkgevers) kiezen voor mensen die te veel op henzelf lijken. Maar de echte magie zit in het bouwen van een team dat zo anders is dan jij als ceo of founder.

Be smart

Op die manier creëer je een team dat divers is in kennis, gedachten en perspectieven, waardoor je echt effectief én efficiënt gaat werken. Want “You don’t need to be everything to succeed in business. You just need to be smart enough to hire the right people who take things off your plate”, aldus succesvolle entrepreneur Barbara Corcoran.

 

Hulp nodig met het ontdekken van je blinde vlekken? Of zoek je iemand die de dingen die jij verschrikkelijk vindt voor jou kan uitvoeren? Exponentieel groeien? Ik help je op weg, stuur me een bericht of plan direct een afspraak in

 

#groeien #thepowerupcompany #businesscoach #leiderschap #expert #doelen #keuzestress #authentiek #leadership #businessowner #businessgrowth #goals

 

 

 

Gratis

adviesgesprek