Doelen halen in 2023? Reflecteren en dan vooruit! | The PowerUp >>

Doelen halen in 2023! 

Nieuw jaar: nieuwe ronde en nieuwe kansen! Maar om geweldig te starten, moet je goed afsluiten. Want om je doelen in 2023 waar te maken moet je eerst reflecteren, inzichten krijgen en keuzes maken. Ik heb 2022 afgesloten en 2023 opgestart tijdens een vakantie in de zon. Zonder deze 3 stappen komen je plannen niet lekker uit de verf en ga je nooit je doelen halen in 2023.

Stap 1: reflecteer

Gebruik deze periode om te reflecteren en terug te kijken. Was het een fantastisch jaar voor jou en smaakt het naar meer? Wat was het dat dit jaar zo geweldig maakte? En op welke momenten was je energie op en wilde je liever dat je nooit ondernemer was geworden? Schrijf alles op: de highs én lows. 

Stap 2: inzichten krijgen

Je lijstje geeft je nu inzicht in je energieboosters en -slurpers. Wat betekent dit voor 2023? Neem de tijd om goed na te denken wat je wilt bereiken en hoe dit past binnen jouw talenten. Hoe kun je het aandeel energieboosters vergroten en is er een manier om de energieslurpende taken te verminderen of uit te besteden? Maak een verlanglijstje en prioriteer.

Stap 3: keuzes maken

Is je verlanglijstje kort? Dan is deze stap een makkie. Maar grote kans dat je van heel veel dingen energie krijgt en met je lijstje in de hand ook weer energie krijgt om je nieuwe plannen uit te rollen. Niet doen! Je moet echt keuzes maken. Want als je wilt dat je succesvoller wilt worden, dan heb je focus nodig én tijd om die focus te houden. Je moet kiezen voor iets en andere boosters voorlopig in de ijskast zetten.

 

Dit is precies waarom heel veel doelen niet behaald worden, mensen stellen te veel doelen en maken geen keuzes. Je kunt simpelweg niet alles tegelijk. Als je nu vindt dat je te hard hebt gewerkt en meer tijd aan je gezin wilt besteden, dan kies je voor je gezin en stel je óf doelen bij of zoek naar manieren waarop je dit kunt verenigen. Waar besteed jij je tijd nu echt aan. En klopt deze keuze wel bij de doelen die je hebt gesteld.

Doelen halen? Kies er 4!

Think big, maar beperk je wel tot 4 doelen in 2023. Want dan weet je zeker dat je ze volgend jaar rond deze tijd allemaal kunt afvinken. Hoe was jouw 2022? En hoe ga jij zorgen dat jij 2023 al je doelen fluitend waarmaakt? Als ondernemer in hart en nieren weet ik als geen ander hoe jij AAN je bedrijf kunt werken in plaats van in je bedrijf.

 

Stop met rennen maar ga stap voor stap aan het werk. Wil jij dit jaar echt stappen zetten, werk dan samen met de beste ondernemers en businesscoach. Er komen een paar plekken vrij, heb je interesse -> Plan direct een 30 minuten kennismaking in of mail naar hello@thepowerup.nl.

 

Gratis

adviesgesprek