Doelen stellen → Focus op wat je wilt ipv wat niet >>

Uitchecken en doelen stellen

Italië, daar kan ik geen genoeg van krijgen. Na Rome, met mijn dochter, cruisen mijn lief en ik inmiddels via de Chiantigiana langs de geweldige Chianti-wijngaarden in Toscane. Jools komt later, want die moest en zou het Ed Sheeran concert bijwonen. Familievakanties zullen nooit meer hetzelfde zijn ;). En dat is gek, maar biedt ook perspectief om andere doelen te stellen.  

Uitchecken onder de magnoliaboom 

Een heerlijke zomeravond onder een oude magnolia boom. In een o zo sfeervol verlichte tuin in Siena. Samen met mijn lief met een goed glas wijn erbij, filosoferen over onze toekomst. Even echt uitchecken en focussen op wat we willen in plaats van wat we niet willen. Waar we staan, wie we zijn en welke doelen we stellen voor de toekomst. Samen en los van elkaar. 

Doelen stellen voor The PowerUp

Want where focus goes, energy flows. En na 2 jaar The PowerUp en een dochter die haar nu haar eigen pad kiest is het tijd voor de volgende stap met mijn bedrijf. Een level up. En dat is precies waarin ik geweldig goed ben, voor anderen. Alle tips, trics en recht-door-zee-feedback die ik mijn coachees geef om hun bedrijf te laten groeien zijn voor mij gesneden koek. Maar echt kritisch en met een frisse blik naar je eigen bedrijf kijken is niet te doen.

Je eigen blindheid

Vergelijk het met een rapport waarop je al een week zit te stoeien. Trots laat je het lezen aan een collega. En die stuurt het naar je terug met een shitload aan opmerkingen in de kantlijn. “WTF” zul je denken, “zo slecht was het toch niet?”. Nee, waarschijnlijk niet. Het komt doordat je, na een tijdje hetzelfde doen, blind wordt voor je eigen foutjes. En omdat iemand anders met een ander perspectief en een frisse blik jouw tekst leest. 

Een nieuwe frisse blik

Zo iemand heb ik nu ook nodig voor The PowerUp. Gelukkig weet ik wat een coach of mentor kan brengen en was die keuze onder de magnoliaboom snel gemaakt. Maar heel veel mensen beseffen niet dat je met dat kritische, frisse perspectief supersnel meters kunt maken. Die blijven zelf de ballen in de lucht houden, nieuwe maniertjes bedenken of ‘ja maar als dit lukt dan…’ redenen verzinnen om zelf dat big hairy goal te bereiken. 

 

Anyway. Ik mag nog één weekje dagdromen in de bakermat van de renaissance: Florence. Daarna is het weer even klaar met doelen stellen, want moeten eerst worden waargemaakt. Nog heel even cultuur snuiven en dan gaan we daar weer volle bak voor! 

 

Wil jij ook aan de slag met je doelen? Plan nu een 30 minuten kennismaking in.

 

 

 

 

 

 

#ondernemer #thepowerupcompany #businesscoach #groei #doelen #ambitie #groeien #ontwikkeling #persoonlijkegroei #levelup #directeur #management 

Gratis

adviesgesprek