Benut feminine energie voor een betere toekomst

Feminine energie als superkracht

Benut je feminine energie voor een beter toekomst. Want daardoor kun je flexibeler zijn én openstaan voor andere ideeën en perspectieven. En in een tijd, waarin ‘data-driven’ en alle KPI’s op groen een steeds groter rol krijgen in het besluitvormingsproces, is juist die feminine energy heel erg belangrijk.

Weg van massaproductie

In onze wereld stroomt de masculine energie rijkelijk. En daar is in basis niets mis mee, want masculine organisatie werken met hun hiërarchische inborst en top-down besluitvorming en communicatie zeer doeltreffend. Zeker in bedrijven met massaproductie heeft dit z’n toegevoegde waarde de afgelopen anderhalve eeuw bewezen. En ook al heeft dat onze samenleving veel succes gebracht, onze toekomst verlangt naast efficiëntie ook innovatie.

Open blik

Want zonder open blik en creativiteit vinden we nooit een oplossing voor uitdagingen als klimaatverandering, politieke onrust, mondiale gezondheidscrises en sociale ongelijkheid. Meer masculine energie, meer data en de weg blijven volgen die we nu bewandelen ain’t gonna cut it voor deze mega uitdagingen. 

Feminine energie als superkracht

MT/Sprout publiceerde hierover een mooi artikel dat precies aansluit op wat ik de magic touch noem. Onze mentale superkracht: framing, waarin feminine energie de ster is, is wat ons onderscheidt van artificial intelligence. “AI is geniaal in het beantwoorden van vragen, maar framers stellen vragen die nooit eerder zijn geformuleerd. Computers kunnen rekenen, maar het menselijk brein kan verzinnen. We kunnen dromen binnen grenzen, onze verbeelding inperken en plooien.”

Morgen anders dan vandaag

Want deze supercomputers werken perfect als de toekomst hetzelfde is als het verleden. Dan kun je prima voorspellingen maken voor morgen. Maar we weten dat dit niet zo is. We moeten vandaag keuzes maken en trajecten opstarten die ons een hele andere kant op sturen. En daarvoor is AI (nog) niet de oplossing. We moeten ruimte creëren voor nieuwe perspectieven en ideeën. Om onze feminine energie echt goed te kunnen benutten. 

Magic touch

Hoe bereik je jouw superkracht? Door bewust te zijn van deze twee verschillende energieën. Door eens te bekijken hoe jij zelf problemen benadert. Want knallen op basis van logica en feiten voelt vast lekker veilig. Ik ken het. Maar er is meer dan logica, het toelaten van emotie en intuïtie geeft je waarschijnlijk nieuwe perspectieven. Kun jij hier een balans in vinden? BAM, superpower unlocked en magic touch gevonden. De magic is in between.

 

And guess what, mannen en vrouwen bezitten beide typen energie. Kun je nagaan welke potentie er nog ligt! 

 

Wil je meer weten, boek direct een kennismaking in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#thepowerupcompany #ondernemerscoach #leiderschapscoach #framing #innovatie #artificialintelligence #diversity #authentiekleiderschap #womenintech #MTstrout

Gratis

adviesgesprek