3 TIPS voor ladies in tech

 

We willen impact maken, de wereld verbeteren, oplossingen voor problemen bedenken. Speciaal voor de dames van de TU Delft  heb ik als ervaringsdeskundige 3 tips gemaakt. Dit zijn eenvoudige tips maar tips waar je je leven lang profijt van gaat hebben. En deze tips zijn van toepassing voor alle vrouwen die werken in een mannenwereld.

 

Ben heel goed in je werk

De basis is en blijft inhoudelijk heel goed zijn in je werk. Daar staat of valt alles mee.

Meisjes halen betere cijfers voor exacte vakken dan jongens. Jongens scoren gemiddeld voor alle vakken een 6,8, meisjes een 7. Dat blijkt uit een onderzoek van Qompas, een platform voor studie- en carrièrekeuze, onder 25.000 scholieren uit de derde klas havo en vwo. Puur cijfermatig benaderd zijn beta meisjes in de minderheid, maar de meiden die beta kiezen behalen resultaten.

Van deze meisjes stroomt maar een klein percentage door naar een beta opleiding. Maar 11% van alle beta geschoolde meiden gaat werken in de techniek. Bij mannen ligt dit percentage rond de 50%.

 

Ben en blijf jezelf

Het klinkt zo makkelijk gewoon jezelf zijn. Maar uit ervaring weet ik dat werken in een mannencultuur ook iets met je doet. Niet bloot gekleed, niet teveel kleur, niet teveel opvallen. En als je niet oplet krijg je een mannelijk laagje. Juist omdat je vrouw bent, zie je dingen vaak anders. Het is belangrijk dat je dit goed kan overbrengen over waarom je ziet wat je ziet. En vanuit de minderheid valt het nog niet altijd mee om je idee of zienswijze over de buhne te krijgen.

Divers samengestelde teams functioneren beter. Daarom is belangrijker dan ooit dat je jezelf bent en blijft en gebruik maakt van je authenticiteit.

 

Ploeter niet te lang zelf door

Vaak zijn we in de minderheid zijn, en precies dit is de rede dat we gevoelsmatig onder een vergrootglas liggen. Alles wat we zeggen en doen moet wel kloppen. Want vaak zijn alle ogen op ons gericht, juist omdat we anders zijn en kijken. Of we dat nu willen of niet. Het effect kan zijn dat we ‘s avonds laat of in het weekend doorwerken, want ons werk moet wel perfect zijn.

Ploeter niet te lang alleen door maar haal hulp.

Wil jij als ambitieuze vrouw of ondernemer werken met iemand die zelf het pad al heeft gelopen. Die weet hoe het is om moeder en directeur te zijn. Die je niet hoeft uit te leggen hoe leuk maar ook hoe pittig het soms kan zijn tussen de mannen.

 

Aarzel niet. Je hebt niets te verliezen alleen 30 minuten van je tijd.

① Klik op de button

② Kies een datum

③ Plan een afspraak.

 

En ontdek hoe jij authentiek kan zijn en blijven in een mannenwereld, meer succes kan bereiken zakelijk en persoonlijk.

Het begint allemaal met jou

 

 

 

 

Hier lees je meer over over mij.

 

 

Gratis

adviesgesprek