Death Valley – Overleef en laat je niet kisten | The PowerUp >>

Death valley: overleef en laat je niet kisten!

Death Valley. Dit is hét moment, waarop alles op het spel staat. Als startend ondernemer zit je vol briljante ideeën, maar het kan even duren totdat je omzet begint te maken. Een riskante fase, want je moet jezelf bewijzen, voordat het geïnvesteerde kapitaal opdroogt. Overleef jij de vallei des doods?

 

Hoe langer je door de Valley of Death zwerft, des te groter de kans op een vroegtijdig faillissement. Maar als je deze periode overleeft, bereik je een cruciale mijlpaal. Dat maakt het voor investeerders aantrekkelijker om in jouw bedrijf te geloven en helpt je om verder te groeien.

5 tips om Death Valley te doorstaan

  1. Stel een budget op en wees er trots op

Maak een solide financieel plan. Een goed plan is de basis voor jouw succes. Houd rekening met alle mogelijke facetten en calculeer ook het ergste in. Wat ga je doen als je liquiditeit dreigt op te raken? In hoeverre kan je vertrouwen op zelffinanciering? Ontdek waar je kunt besparen als je liquiditeit dreigt op te raken. Vertrouw op zelffinanciering of ‘bootstrapping’ – dat is dé manier voor startups.

  1. Verzamel genoeg pre-seed financiering en straal vertrouwen uit

Profiteer in de pre-seed fase van subsidies en fiscale voordelen om je liquiditeit op peil te houden. Zoek proactief naar extra financiers, zoals familie, vrienden, en durfkapitalisten. Deze geven jou voldoende ‘runway’ tot de volgende financieringsronde, maar let op: overfinancier je bedrijf niet.

  1. Wees altijd klaar voor investeerders en laat ze dat weten

Financiers voeren altijd due diligence uit, voordat ze een investering doen. Zorg ervoor dat je administratie zo goed op orde is dat je geen tijd verspilt aan het verzamelen van informatie. Geef potentiële investeerders een positief signaal door alles op orde te hebben.

  1. Maak vroeg contact met Venture Capital financiers en flirt met succes

Het is slim om al vroeg contact te leggen met Venture Capital financiers, die de volgende groeifase zullen financieren. Ze kunnen je feedback geven op je businessplan en je vertellen wanneer je bedrijf interessant genoeg is om in te investeren.

  1. Omring jezelf met topadviseurs en een krachtig netwerk

Goede adviseurs helpen je bij het opstellen van een financieel plan, pitchdeck en due diligence room. Bovendien kunnen ze je in contact brengen met potentiële investeerders, incubators en je aanmelden voor startup-wedstrijden met geldprijzen.

Alles om de vallei des doods op optimale wijze te doorstaan. Deze ondernemersfase test jouw vastberadenheid. Ben jij in staat om je bedrijf richting volwassenheid te brengen? ​​

Een uurtje sparren met een ervaren business coach helpt om jouw prioriteiten vast te stellen. Samen leiden we jouw onderneming door Death Valley. Bel, app of mail me, dan starten we direct.

Gratis

adviesgesprek