Coaching voor professionals, recht door zee | The PowerUp >>

Coaching voor professionals

 

Waarom een professional ook support nodig heeft? Om te werken aan je eigen talentontwikkeling en je blinde vlekken in het vizier te houden. Je kan nog zo’n goede leidinggevende zijn, ook jij bent niet perfect. Dat er dingen op je eigen pad komen waar je mee worstelt of waar je wel een frisse blik bij kunt gebruiken is niet meer dan logisch. Coaching is dus ook voor professionals.

Bias blind spot

Een coach helpt je alles op een rijtje te krijgen, relativeren en laat je sneller groeien dan je zelf voor elkaar krijgt. Want persoonlijk of zakelijk groeien kun je zelf. Al zitten die blinde vlekken vaak in de weg om echt hard door te stoten. En als jij denkt niet in die valkuilen van anderen te trappen of lid te zijn van een geheim genootschap van superhelden, dan is het zeker tijd voor een coach. Want de kans is groot dat je dan te maken hebt met het fenomeen “bias blind spot”. 

Blinde superheld

Zelfreflectie is nodig om verder te groeien. Maar echt goed reflecteren, dat kun je niet zelf. Want je bent blind voor je eigen fouten, denkpatronen en gedrag. Daar kun je niets aan doen, maar je kunt het wel zichtbaar maken door iemand anders te laten meekijken. Want ‘denken minder denkfouten te maken dan anderen’, dat is ook een denkfout. We zijn nu eenmaal mensen, en sommigen benaderen wel een soort superheld-niveau, maar zonder goede reflectie blijf je een blinde superheld.

Tijd voor actie

Zodra je accepteert dat je die blinde vlekken hebt, dan kun je er ook voor kiezen om er iets aan te gaan doen. Besluiten nemen en actie ondernemen die in lijn liggen met je talent en gedrag, zodat je niet blijft hangen in denkpatronen en je focus verschuift naar waar jij goed in bent en wat jij kunt bereiken.

Coach en mentor voor ondernemers

Ik heb dus ook een business mentor waarbij ik bij inlog. Zo lukte het me in december niet om voor mezelf dingen scherp te krijgen. En dan is zo’n hulplijn waar je op terug kunt vallen en die je scherp houdt wel heel erg handig. Want na een paar vragen van mijn mentor wist ik meteen wat voor keuzes ik moest maken. 

Coaching voor professionals

Dus laat je coachen! Ook al ben je zelf de leider die normaal anderen begeleidt . Want de adviezen die jij aan iemand geeft, daar kun jij zelf toch ook alleen maar verder door groeien? Blijf niet hangen in je bias blind spot, maar ga doen waar jij voor gemaakt bent! 

 

Coaching voor professionals? Ik ben er voor je, scherp van de tongriem gesneden en recht door zee coaching die jou de beste in je vak maakt. Ik zie je bericht verschijnen!

 

Gratis

adviesgesprek