Keynote speaker

Op zoek naar een inspirerende spreker of panellid voor jouw bijeenkomst 

Miranda Nouwen is een ervaren ondernemer, heeft diverse zeer succesvolle bedrijven gebouwd, en is gespecialiseerd in authentiek leiderschap, diversiteit van teams en scaling up van bedrijven. Ze is een veelgevraagde spreker zowel in Nederland als internationaal. Ze geeft lezingen over authentiek leiderschap, diversiteit en de mens binnen de techniek en ICT.  Er wordt nogal wat gevraagd in een snel groeiende en veranderende wereld. Hoe hou je mensen heel, hoe ben je resultaat gericht en verbindend.

 

Mogelijke lezingen en workshops

 

Diversiteit => authentiek leiderschap

Meer diversiteit op de werkvloer? 70% meer groei, 35% meer winstgevendheid, 19% betere innovatie, 75% sneller naar de markt. Dit wordt niet opgelost door HR andere mensen aan te laten nemen. Want talent vinden is een, maar iedereen zijn unieke ik durven te laten zijn, een diverse team bouwen, talenten ontwikkelen en behouden vraagt iets van iedereen binnen een team of organisatie. Hoe pak je dit aan.

Als vrouw moet je dubbel zo hard werken in de techniek

Speciaal voor mannen en leidinggevenden om te begrijpen wat het betekent om vrouw in de techniek te zijn en hoe je hier mee omgaat. Vol tips do’s en don’ts

En speciaal voor vrouwen in de ICT en techniek. Je hoeft niet elk weekend en elke avond werken omdat je in de minderheid bent als vrouw in de ICT of TECH wereld. 

Zet dit om naar een voordeel en wordt geïnspireerd welke andere spelregels er zijn en HOE ga je hier mee om. Wil je meer vrouwen in je team of bedrijf, begrijp dan waar je op moet letten en hoe je de dames begeleidt, laat excelleren en behoudt.

Nieuw leiderschap

Wie wil er een resultaat gerichte en verbindende leider zijn? De meeste van ons wel. In deze lezing duiken we in  leiderschap. Hoe combineer je ratio en intuïtie. Durf anders te zijn en anders te kijken naar dingen. Te vertrouwen op je gut feeling. We hebben het allemaal maar doe je er ook iets mee?

Workshop (Persoonlijk) leiderschap in snelgroeiende en veranderende omgeving

Je bedrijf of team groeit supersnel en verandert. Er komen steeds nieuwe mensen en dit vraagt om andere structuren en een ander leiderschap. Hoe pak je dit aan als leider. Wanneer laat je het gaan? Wanneer grijp je in? En hoe leer je jezelf en elkaar te vertrouwen? De workshops zijn heel leuk vol humor en actie. Als team ga je echt samen aan de slag. Zodat je samen slimmer en sneller gaat. 

 

bijgewerkt

 

Praktisch en inspirerend

Miranda Nouwen is uniek in haar soort en biedt een combinatie van nuchterheid, humor, expertise op het gebied van authentiek leiderschap. Ze combineert oud en nieuw, m/v, ratio en intuïtie, praktijk en theorie. 

 

Als eerste meisje in de board room ondervond ze keer op keer hoe het was om anders en in de minderheid te zijn.

Inmiddels is ze op de oprichter van The PowerUP Company en adviseert en inspireert ze al jaren leiders, teams en organisaties over authentiek durven zijn en leiderschap in bedrijven. Het bouwen van succesvolle teams en leert organisaties door zelfinzicht, de verschillen te benoemen en omarmen ervan zodat iedereen kan doen waar hij of zij goed in is en waar ze energie van krijgen.

Gemiddeld zijn 36% van alle medewerkers is engaged met de werkgever en 64% niet. Zeker in een branche met veel krapte is het als werkgever de moeite om hier in te investeren. Via diverse programma’s, lezingen en workshops allen heel inspirerend, direct toepasbaar en duurzaam, wordt er gewerkt aan de mens in je bedrijf. Ze zijn voor mensen met ambitie en leiders die begrijpen  dat je mensen het verschil maken. 

Zo draagt ze bij aan inspiratie en maakt impact door duurzame verandering bij individuen, teams en organisaties. 

 

 

             

 

 

 

Haar presentaties en workshops zijn energiek, verrassend en er is veel interactie met het publiek. Ze worden gemiddeld een met een 8,8 gewaardeerd.

 

The first girl in the boardroom

Mijn boodschap? Het werken met mensen die anders zijn dan jij, is heel goed goed maar kent ook uitdagingen.

Diversiteit op zich is niks, het is een middel verschillende perspectieven te hebben waardoor er andere discussies ontstaan en er andere inzichten en oplossingen komen en  leiden tot inspiratie & innovatie. 

Zeker als het gaat om vrouwen in de techniek en ICT draag ik graag mijn steentje bij. Ik was het eerste meisje in de boardroom, gekozen omdat ik inhoudelijk de beste was en per ongeluk bleek ik ook vrouw te zijn.

In de keynote deel ik wat er veranderde voor mij en mijn mannelijke collega’s. Ik was anders, kwam met nieuwe andere ideeën en  spelregels en durfde de #gamechanger te zijn. 

Was het altijd makkelijk, zeker niet.

Op eigen wijze inspireer ik mannen en vrouwen, door betekenisvolle informatie mee te geven. Deel inzichten en geef handvatten zodat je tijdens de keynote ook echt praktische inzichten en tips krijgt en na de keynote overgaat tot actie.

Want diversiteit heeft absoluut een grote positieve impact op het resultaat van een team, op een organisatie en op de uitdagingen van morgen? 

Laat je inspireren zet vandaag de stap naar morgen. 

Hier spreek ik over

  • Diversiteit & innovatie in ICT en TECH bedrijven 
  • Authentiek leiderschap 
  • Scaling Up
  • Hoe bouw je succesvolle teams & ondernemingen
  • SaaS

Waar ik vandaan kom

Ik ben Miranda Nouwen en heb jarenlange ervaring met snelgroeiende ondernemingen in de TECH, ingenieurswereld  en ICT. Met succes. Steeds weer als eerste vrouw in de boardroom, ontdekte ik wat het onbedoelde effect was van mijn aanwezigheid. In 2000 was diversiteit geen onderwerp. 

In de keynote deel ik hoe je als ‘ nieuwe met andere zienswijze’  omgaat met de huidige situatie, innovatie brengt en de spelregels veranderd. 

Maar het was niet allemaal halleluja. Ik kende ook crisissen, moest pittige reorganisaties leiden , moeilijke keuzes maken, moest offers brengen toen ik ging scheiden met een baby en een net opgestart bedrijf.

Ook de transitie naar agile werken leverde de nodige stress op, want waarom liep het ene team op rolletjes en kwam het andere niet vooruit. Gelukkig weet ik nu veel meer over dit onderwerp.  Hoe je succesvolle en impact volle teams en organisaties bouwt. Waarom je als vrouw in de techniek niet  ‘perfect’  hoeft te zijn. 

Een keynote vol inspiratie, over snel groeiende bedrijven en veranderde teams en organisaties over authentiek leiderschap, over diversiteit en innovatie en over andere keuzes maken.

Zijn wij een match?

Neem contact op om kennis te maken! 

Gratis

adviesgesprek