Met je team leuker en effectief samenwerken? Volg een teamworkshop!

Effectief samenwerken, daarvoor heb je een team. Toch? In de praktijk valt dit vaak tegen en is een team meestal niet meer dan een verzameling personen met hun eigen expertise. En juist die eigen expertise maakt het vormen van een team zo rete-interessant! 

Want iedereen is uniek. Iedereen heeft eigen talenten en blinde vlekken. Juist door je hier bewust van te zijn, kun je elkaars talenten versterken en blinde vlekken verhelpen. En dan merk je dat samen werken ook echt samenwerken wordt. Van een verzameling individuen naar een team! 

“Waarom doet Pietje altijd zo ingewikkeld over projectplanningen” En “die impulsiviteit van Anna is ronduit vermoeiend”. Hoe zit dat nu echt? Wie is waar goed in, welke valkuilen brengt dit met zich mee en wat zien anderen als het over dit talent of die blinde vlek gaat?

Dat en meer… ontdek je tijdens een teamworkshop effectief samenwerken! Daarmee leg je de basis van een sterk team. 

Ready?

Waarom investeren in samenwerking team?

Teaming is a verb (Edmondson, 2012). Bouwen aan een betere samenwerking binnen je team vraagt tijd, aandacht én plezier. Maar die ‘moeite’ betaalt zich ook uit, want met sterke teams:

  • is het oplossen van complexe vraagstukken peanuts
  • neemt persoonlijke groei een vlucht
  • zijn leden ontvankelijker voor feedback
  • is werken echt veel leuker #energieboost

Maar onthoud: teamwerk is niet een doel op zich, het is een middel om te komen tot betere resultaten en blije werknemers. 

Effectief samenwerken: de teamworkshop!

In de teamworkshop pak ik mijn glazen bol en vertel ik je hoe je team nu functioneert en waarom. Of nouja glazen bol?! Zo voelt het af en toe wel. Want het is altijd weer bizar hoe spot on de uitkomsten van de assessments zijn.

En dat is dus ook een belangrijk onderdeel van de workshop. Ieder teamlid maakt vooraf een assessment. Niets geks, niets vervelends. Gewoon een damn-goede vragenlijst om te bepalen wie welk talent heeft en waar de blinde vlekken zitten.

Vervolgens maak ik een teamgrid waarin ik het team in beeld breng en inzicht geef hoe je bepaalde talenten beter kunt inzetten, hoe je elkaar kunt versterken en waar misschien nog wat aandacht naar uit mag gaan.

Het zal je verbazen hoeveel inzicht zo’n teamworkshop geeft. Puzzelstukjes vallen op z’n plek en met wat tips én handvaten ben je zo op weg naar een écht effectief samenwerkend team!

Wat je kunt verwachten

In teamverband werken we aan effectief samenwerken. Met de focus op resultaat. Ik help je door:
  • Focus aan te brengen
  • Talenten te ontdekken
  • Bewustwording te creëren
  • Nieuwe perspectieven te ontdekken
  • Blinde vlekken een bril te geven
  • Waardevolle adviezen te geven

Samen ga je sneller!

Wil jij effectief samenwerken en een leuker team?

Ontdek elkaars sterke en minder sterke kanten. Met dit inzicht kun je taken veel beter verdelen, waardoor het hele team effectiever en leuker samenwerkt. Samen ga je sneller. 

Actief werken aan je team samenwerking? Stuur me een berichtje!

Gratis

adviesgesprek