Waarom vakantie? Zonder balans geen groei! >>

Waarom vakantie écht nodig is!

Waarom vakantie met die 25 graden zon gewoon in je achtertuin? Want vakantie geeft stress. Stress van inpakken, reizen en met gebrekkige wifi niet volledig aan je business kunnen werken. Of blijft je laptop dit jaar thuis? 

Ertoe doen

Ik was vroeger ook zo’n werkfanaat tijdens vakanties. Mijn zakelijke telefoon was mee en ik was gewoon bereikbaar in het geval van noodgevallen, en toch ook voor wat minder nood gevallen. En het is ergens ook wel fijn om nodig te zijn. Want als niemand je heeft gemist na drie weken vakantie, wat doe je er dan toe? Dat was mijn gevoel in ieder geval.

De wereld draait door

En zeker als je als het om je eigen onderneming gaat is het best lastig die laptop thuis te laten en je telefoon op stil te houden. Want de business moet toch blijven draaien. Toch? Laat mij jou dan vertellen dat de wereld in twee, drie of vier weken echt niet zoveel verandert. Jij hebt die vakantie zonder klanten, leveranciers, deadlines en to-do’s écht nodig. 

Waarom vakantie echt nodig is

Want alleen als jij je volledig ontworstelt van die alledaagse terreur krijg jij je hoofd weer leeg. Alleen dan ontstaat er ruimte voor gave nieuwe plannetjes. Afschakelen zorgt voor frisse inspiratie en die kun je als ondernemer goed gebruiken om die laatste race tot de jaarafsluiting volle bak te gaan.

Geluk, rust en verlossing

De rust, buitenlucht, de verlossing van al je to-do’s maakt een mens gelukkig. En op vakantie kun je aandacht geven aan fundamentele behoeftes die er in de waan van je normale dag vaak bij inschieten. Zoals meer verbondenheid met je gezin door elkaar echt te zien en te spreken. En makkelijker zelf keuzes maken waarvan je echt gelukkig wordt, zonder de druk van alle verplichtingen op je schouders. 

In balans groeien

Dus laptop uit, afwezigheidsmelder aan en gaan! Ga links of rechts, ga fietsen, klimmen, wandelen, sta op met de zon of blijf liggen tot je een ons weegt: doe tijdens je vakantie waar je zin in hebt, zodat jij weer in balans komt. Want alleen in balans kun je verder kijken, groeien, knallen. Na die paar weekjes sta jij weer fris aan de start en dat is waarom jij vakantie echt nodig hebt!

Wil jij na je vakantie aan de slag, maak een kennismakingsafspraak. 

Gratis

adviesgesprek