Waarde is iets anders dan geld

Geld. Als we kijken naar wat er – nog steeds – écht belangrijk is binnen een corporate, dan is dat vaak nog steeds het antwoord wat we moeten verwachten. De constant jacht naar grotere cijfers, het eeuwige najagen van die bonus of loonsverhoging, het jezelf afmeten aan de hand van het getal op je salarisstrook. Het is geen goede manier om carrière te maken of überhaupt voor een gezond werkend bestaan. Jouw missie en visie daarentegen zijn het kompas én de motor van jouw bedrijf.

 

‘Onderzoek’

Uit onderzoek blijkt dat het hebben van een visie daadwerkelijk positieve gevolgen heeft voor een organisatie. Daarom vind ik mijn werk op de TU/e en Tilburg University zo gaaf. Terwijl ik jonge entrepreneurs begeleid, die druk bezig zijn met innovatie, maken ze echt een offer om de wereld beter te maken. Ze zijn constant bezig met een visie, een purpose en een cause en dat raakt mij.

‘Why’

Bij reguliere bedrijven waar hele andere normen en waarden gelden, verdwijnt dat gevoel van “waarom doen we wat we doen” steeds meer. Ook dat raakt mij, want dat stukje moeten we met zijn allen niet verliezen. Ik denk dat het zó belangrijk is dat een CEO van een bedrijf passie en visie in dat bedrijf houdt, in plaats van alleen maar te kijken naar geldstromen. Een operationeel directeur gaat kosten besparen terwijl de visionair investeert en kijkt naar hoe het verder moet.

‘Geld’

Natuurlijk heb je geld nodig. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen geld. Ik zie alleen een gezonde, normale wereld voor me waarin er een balans is tussen bovenstaande elementen. Het is logisch dat een investeerder puur en alleen voor rendement gaat, maar ook voor dat rendement is het belangrijk om goed personeel aan te trekken (die jouw visie willen delen en verhaal willen uitdragen) en om een product te maken wat de wereld niet vernietigd.

‘Impact’

Er moet een nieuwe, duurzame realiteit komen. Ja, dat wordt nog knap ingewikkeld binnen het vaste stramien van bedrijven, maar het is niet onmogelijk. Die jonge entrepreneurs noemen mij “a rebel with a cause” en dat ben ik. Een rebel, met een doel. Het doel om over te brengen dat waarde iets anders is dan geld. Het is meer dan geld.

PowerUp:

Wil jij jezelf,  je bedrijf of team naar een volgende stap brengen? En wil je weten hoe Miranda jou hierbij kan helpen? Check hier of plan een gratis sessie meteen in.

Dit is niet voor mensen:
– Die in een uur denken klaar te zijn;
– Die denken alles al te weten;
– Die niet willen investeren in zichzelf en hun team.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis

adviesgesprek