Schouders eronder en gaan! Zo maak jij 2022 tot een succes >>

Schouders eronder en gaan!

Vorige week berichtte ik vol trots over mijn coachees die hun beste kwartaal ooit draaiden.  

Dat is natuurlijk geweldig en het legt de lat voor het tweede kwartaal ook direct hoger. Dit gevoel van overwinning; de rush die zo’n prestatie met zich meebrengt werkt bijna verslavend. En deze flow maakt je drive om als ondernemer het onderste uit de kan te halen alleen maar groter. Je zet automatisch je schouders eronder in je tweede kwartaal.

Omgaan met teleurstellingen

Maar, soms kan het even tegen zitten, lukt het je niet om aan de terreur van de dag te ontsnappen of is de wereldwijde situatie direct van invloed op jouw bedrijfsprestaties. En daardoor ging het eerste kwartaal misschien niet helemaal zoals je wilde. In lijn daarmee zullen de resultaten vaak ook minder zijn dan je had gedacht. Resumé: het eerste kwartaal van 2022 is teleurstellend. 

Schouders eronder

Dat kan en gebeurt. Maar wat ik je vandaag wil meegeven: geef niet op! Want je hebt er nog drie te gaan. Drie kwartalen waarin jij alles uit jezelf en je bedrijf kunt halen om 2022 succesvol af te sluiten. We zijn dit jaar pas net begonnen, dus zet die schouders eronder en ga! Je zult wel volle kracht vooruit moeten gaan om dit te doen slagen, maar die werkethiek is je als ondernemer niet vreemd toch? 

Reflectie

Wetende dat je eerste kwartaal niet voor herhaling vatbaar is, is het wel verstandig om goed te reflecteren. Wat heeft ervoor gezorgd dat dit het resultaat is? Is je bedrijfsvoering optimaal? Welke doelen had je gesteld en wat is jouw bijdrage? Hoe maak je kwartaal 2, 3 en 4 een knallend succes? De tijd nemen voor reflectie is echt super belangrijk om jezelf en je onderneming te kunnen verbeteren.

Cirkels..

Nu weet ik als ondernemer dat dit nog niet zo eenvoudig is. Niet alleen de tijd nemen voor reflectie, maar ook goed de vinger op de zere plek leggen kan best lastig zijn als je middenin de ratrace zit. Vaak zie je ook je eigen fouten of onvolkomenheden niet en dat is heel menselijk. Maar daardoor kun je in cirkels blijven denken en kom je niet vooruit.

Doorbreek de cirkel en ga!

Durf daarom hulp te vragen aan iemand die je wel echt verder kan helpen. Iemand die met je meekijkt, je eerlijke feedback en concrete adviezen geeft om de cirkel te doorbreken. En ja, om hulp vragen kan lastig zijn. Maar het vraagt slechts 30 seconden moed. 30 seconden om de telefoon op te pakken of een bericht te sturen naar een businesscoach die met jou van 2022 je beste jaar ooit maakt. Doe het vandaag nog en kies voor groei!

 

Dus hup schouders eronder en gaan! Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Claim je plek in mijn agenda

Gratis

adviesgesprek