Post Covid voornemens

Na 33 live persconferenties en twee toespraken tot de natie, gaat het nu beter dan het kabinet een paar weken geleden durfde te dromen. Daarmee lijkt er een einde gekomen aan het corona tijdperk. Wie op straat kijkt, ziet dat dat gevoel ook door de burger is opgepakt, die zich minder aan de voorschriften houdt en eerdere plannen een nieuw leven inblaast.

 

‘Lockdown’

Nu de lockdown er officieel vanaf gaat, vult mijn agenda zich in rap tempo met bruiloften, 50-jaar-feesten en diners die vorig jaar zijn uitgesteld. Ik schrok ervan dat ik, zelfs in oktober, al dubbele afspraken gepland heb staan. Ik heb mezelf voorgenomen om heel kritisch te zijn wat betreft waar ik wel en niet aanwezig zal zijn en wat ik wel en niet ga bevestigen. Dergelijke voornemens doen mij verdacht veel denken aan de voornemens die je hebt na een oh zo nodige zomervakantie. “Als ik straks terugkom, dan zorg ik dat ik niet binnen 2 weken op mijn oude stressniveau zit.” “Zodra het vliegtuig in Nederland landt, ga ik zorgen dat ik meer tijd voor mezelf vrij maak.” In de praktijk blijken deze dingen vaak lastiger dan we denken.

 

‘Balans’

Dit doen we, aan het eind van een tijdperk (zo ook na elk jaar), tenslotte vaker. Op deze manier vervallen we niet in oude, ongezonde gewoonten en weten we wat we moeten doen om gelukkig te zijn en blijven. Zoals Winston Churchill ooit zei: “Never let a good crisis go to waste”. Eén ding weet ik dan ook zeker: ik wil leren van deze crisis en niet meer terug naar hoe het was. Geen tijd verspillen door uren bumper aan bumper te staan. Ik wil ervoor zorgen zorgen dat de balans niet zoekraakt.

Mijn drie goede voornemens luiden daarom als volgt:

  • Ik houd minimaal één dag in het weekend vrij, voor mezelf en mijn familie;
  • Ik blijf 2 keer per week, op vaste momenten, aan personal training doen;
  • Ik ga de balans tussen werk en privé strak bewaken.

‘Voornemens’

Deze crisis biedt ook jou een unieke mogelijkheid om je huidige levensloop wat bij te sturen, nieuwe uitdagingen te zoeken en te kijken naar wat je nu echt wilt. Welke voornemens ga jij, na het definitieve einde van de lockdown, proberen na te leven? Wat kan er volgens jou echt niet ontbreken op het post covid lijstje?

 

 

#ceo #engineer #developper #manager #business mentor #business coach #ondernemer

 

 

Gratis

adviesgesprek