Maak een actieplan om je vakantiedromen waar te maken | The Power Up

Maak nu je actieplan!

Yes, I’m back. Net als heel veel anderen is mijn zonnebril vandaag niet langer mijn vaste accessoire. Die mag even wachten tot de lunchwandeling, want de hitte houdt mijn vakantie-vibe gelukkig wel lekker levendig. Deze week begon ik aan mijn goed gevulde agenda én het maken van mijn actieplan.

Hold your horses

Op vakantie was mijn tel en laptop bijna volledig uit en kon ik echt bezig zijn met andere dingen. En juist die afstand tot de normaal en de ruimte om volledig te ontspannen brengt balans. Ons rationele brein schakelt af en we komen steeds meer bij ons gevoel. En aan het einde van de vakantie slaat dit ook een beetje door naar te emotioneel. Niet meer terug willen naar je werk, andere dingen willen doen. Maar hold your horses.

Verlangens visualiseren

Van heel rationeel doorslaan naar heel emotioneel voelt soms wat onnatuurlijk, maar het helpt je wel om beter je verlangens aan te voelen. Mensen die vooral emotioneel in het leven staan spreken intenties uit, manifesteren, inspireren. Zij zijn supersterk in het visualiseren van grote doelen en dromen.

Omzetten in daden

En dat is prachtig, maar het is de rationele groep die mooie intenties en plannetjes kan omzetten in daden. Deze groep verzet bergen werk. Maarja, zonder inspiratie hoef je ook geen actieplan te maken. Dus je hebt beide nodig. De emotionele kant voor het visualiseren en beschrijven van je doelen en het rationele deel om stap voor stap naar je doel toe te werken.

Maak een actieplan

En daarom is het zo belangrijk om NU, vandaag, zo net na je vakantie te profiteren van je relaxte brein. Het maakt namelijk niet uit of je in het buitenland wilt gaan werken, 10 kilo wilt afvallen, eindelijk die marathon wilt lopen of je bedrijf naar een volgend plan wilt brengen. Waar het om gaat is dat je overgaat tot actie. Zonder plan blijft het een droom. Eentje die je vast wel een keertje gaat realiseren, maar niet nu.

IJzers smeden

Dus, chop chop. Smeed het ijzer wanneer het heet is. Ga over tot actie! Lukt het je niet orde in de chaos te scheppen? Voel je dat er meer in zit maar word je overvallen door de terreur van de dag? Bel me of plan een kennismaking in. Ik help je met een actieplan die je wel brengt waar je wilt zijn.

 

 

Gratis

adviesgesprek