De next step als ondernemer, je bent er aan toe, maar komt er niet aan toe

De next step als ondernemer, je bent er aan toe, maar komt er niet aan toe.

Een stap naar voren en dan weer twee stappen terug. Je bent (te) druk omdat de operatie steeds aandacht van je vraagt waardoor je te weinig tijd hebt om constructief te werken aan de toekomst. Herkenbaar?

Hard werken heeft niks met succes te maken. En als je dan heel wat uren werkt, prima, maar ga dan ook voor resultaat. Dat klinkt eenvoudig, maar meer dan 95% van alle leiders heeft het te druk en daardoor ook onvoldoende overzicht en tijd om te werken aan de toekomst. En dan is de cirkel rond. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je kreeg zei Einstein.

 

Wil je echt de volgende stap zetten

Dan zul jij iets moeten gaan doen, wat je nog niet deed. De eerste stap is vaak erkennen dat er iets anders moet gaan gebeuren. En vaak starten ondernemers heel enthousiast, maar na een paar weken zijn ze weer terug bij hoe het was.  Met de hulp van een ervaren een ondernemerscoach die anders kijkt en je wijst op dingen, ga je sneller en slimmer werken. Want ik wil niet zeggen dat je zelf niet kunt, maar samen kom je verder. En doordat je focus helder is en een bepaalde periode samenwerkt, val je niet terug in oude patronen.

Een van de eerste dingen die je kan doen is tijd te creëren, door te stoppen met te doen waar je niet goed in bent en de mensen om je heen activeren. Succesvolle organisaties, bestaan uit succesvolle teams en deze teams bestaan uit individuen. Om de je teams te activeren en dus je organisatie naar een hoger plan te tillen is het belangrijk dat je begint bij de basis, de mensen in de organisatie en dus ook jezelf. Daarom is het cruciaal dat je leiderschap toont en actie onderneemt. Stap voor stap begint met het opruimen van de Shit of Yesterday (SOY) en tijd creëert om te werken aan de Chances of tomorrow (COT).

Als je druk wegneemt bij de ondernemer wordt deze vaak een nog betere ondernemer en op persoonlijk vlak werpt het ook zijn vruchten af. Denk je nu dit echt iets voor mij? Klik dan hier

 

 

Gratis leestip
Interessant leesvoer: We hebben een interessant artikel hierover geschreven. Doe er je voordeel mee!

Gratis

adviesgesprek