Back to work → Actie in de taxi met je nieuwe inzichten >>

Back to work

 

Back to work moest ik, al voordat de grote zomervakantie überhaupt begonnen was. Want voor de drukte uit was ik alvast een weekje naar Rome geweest met mijn dochter. Ik vind Rome echt een geweldige stad. Maar… het was 40 graden en dat maakt rondstruinen door zo’n bloedhete stad best een pittige opgave. Ons tempo lag daarom superlaag en eigenlijk was dat ook wel heel erg fijn.

Slow down

Want ondanks die hitte was het een heerlijk ontspannen tripje. Hoewel mijn dochter liever de koele hop on hop off bus niet uit wilde, hebben we toch nog wat meegepakt van Rome’s schoonheid door van terrasje naar terrasje te slenteren. Het lage tempo zorgde voor rust en het gevoel van ‘dingen moeten’ kon ik daardoor ook beter loslaten.

Vol gas

Afgelopen kwartaal was mijn beste kwartaal tot nu toe met mijn ‘nieuwe bedrijf’. En ook al had ik me voorgenomen om niet meer 70 uur per week te knallen, is dat er toch weer ingeslopen. En met een geslaagde dochter met zeeën van tijd begon dat op te vallen: ‘Mam, je bent altijd druk’. Old habits die hard. En de energie die ik krijg van al die opdrachten werkt bij mij als een soort gaspedaal die ik daardoor nog harder intrap.

En afremmen

Maar door die bloedhitte konden we niet anders dan die voet van het pedaal halen en zelfs nog wat te remmen. Even helemaal niks doen. Heerlijk. De rust en ruimte zorgt weer voor nieuwe inzichten. En dat vind ik altijd een mooi voordeel van vakantie. De kunst is alleen om deze nieuw perspectieven gelijk om te zetten in keiharde acties.

Back to work: acties

Ik weet nog goed dat mijn team altijd de “waar komt ze nu mee blik” had na mijn vakanties. Omdat ik vol inzichten, ideeën en energie zat als ik terugkwam. En ook al word je dan direct weer in de terreur van de dag gezogen, laat je plannetjes geen stof vergaren! Want van uitstel komt echt afstel. Zet je nieuwe inzichten gelijk om in acties en ga met frisse energie de strijd aan met je bomvolle agenda om hiervoor tijd vrij te maken.

Beste vakantie-inzicht

Een van mijn belangrijkste inzichten tijdens één van mijn vakanties was dat ik een coach nodig had. Omdat ik ergens wel wist waar mijn kracht zat, maar niet precies de handvatten had om mezelf in die richting te duwen. En dat is precies waar veel van mijn klanten ook tegenaan lopen.

 

Plan direct een gratis kennismaking in om te kijken of het klikt tussen ons.

Gratis

adviesgesprek