Voorkom de after vakantie dip

 

After vakantie dip

 

Daar lag je dan, op je zonovergoten loungebedje aan de Spaanse costa. Te bedenken wat je bij terugkomst van je vakantie allemaal zou gaan doen. Met jezelf af te spreken dat je dat je die positieve mindset ook zónder de cocktails en de natuurlijke lading vitamine D vast ging houden. Zeker wetende dat je dit keer echt, nee écht, alles zou gaan doen om je gelukkig te (blijven) voelen. En toen kwam je thuis.

 

Je kent het wel: de after holiday dip. Die vervelende periode vlak na je vakantie waarin je weer in de sleur van alledag vervalt en met weemoed terugkijkt naar je vakantie. Geen zorgen, het is (zolang het iets tijdelijks is) helemaal geen raar fenomeen. Er worden thuis nu eenmaal minder geluksstofjes aangemaakt dan op je reis en de stresshormonen die je tijdelijk achter je had gelaten, keren weer terug.

 

Lijkt jouw after vakantie dip te blijven hangen? Vraag jezelf dan af wat daar de oorzaak van is. Vaak komt die dip namelijk voort uit ontevredenheid met je huidige leven. In de vakantie leek alles misschien perfect, maar de realiteit haalt je uiteindelijk altijd in. Als die realiteit je niet bevalt, bedenk je dan eens goed wát je niet bevalt. Hoe kan je daar iets aan veranderen? Houd het dus niet bij vage ideeën, maar stel concrete doelen voor jezelf op en maak een plan om hier naar toe te werken.

 

Zo neem je in de vakantie ook tijdelijk afstand van je baan. Wanneer je terugkomt, kijk je misschien anders aan tegen je werkzaamheden of de collega’s of klanten die je om je heen hebt. Voelt het echt beroerd om weer terug aan het werk te gaan? Dan is er misschien meer aan de hand. Probeer in dit geval de pijnpunten te vinden die jouw werkplezier in de weg staan. Een mentor kan je helpen hier meer inzicht in de krijgen. Zo staan we samen stil bij jouw werkende leven en kijk ik samen met jou naar wat je talenten zijn, hoe je betekenisvol kunt werken, hoe je jouw werkgeluk en dat van anderen vergroot, hoe je werk en privé in balans houdt en wat het belang is van persoonlijk leiderschap.

 

Je verdient het tenslotte om je ook gelukkig te kunnen voelen wanneer je niet op vakantie bent.

 

Wil jij een stok achter de deur, zodat je doelen realiteit worden.

  1. Kies een datum en maak een afspraak
  2. Krijg advies op maat
  3. Start met ideeën om te zetten naar realiteit

En ga voor resultaat. Je hebt niets te verliezen, behalve 30 minuten van je tijd.  Plan hier je afspraak 

Hier lees je meer over over mij.

 

 

Gratis

adviesgesprek