Committeren aan commitments, 3 tips van een businesscoach

 

Afspraken met jezelf zijn soms moeilijk na te komen. Dat heeft grotendeels te maken met een gebrek aan commitment. Een commitment is iets anders dan een doel, want hoewel een doel geen gegeven is, is een commitment een done deal. Daar laat je niks tussen komen. Als iets ECHT belangrijk voor je is en je maakt een commitment, dan gaat dat gebeuren. Committeer je aan jouw commitments met deze 3 tips!

1. Maak voor jezelf duidelijk waarom iets belangrijk voor je is.

Wat is het resultaat van het nemen van meer pauzes? Waarom wil je 3 keer per week sporten? Wat leveren die focus-uren om aan je onderneming te werken je precies op? Weet waarom je de dingen die je wilt doen, hebben of behalen, gaat doen, hebben of behalen.

 

2. Maak niet teveel commitments.

Wees eens eerlijk. Welke dingen gaan echt, écht, het verschil maken en wil je dus kosten wat het kost doen in de komende week of maand? Bedenk je dat je dit, al breekt de pleuris los op je werk of zijn er onaangename verrassingen thuis, gaat doen. No excuses. Waarom? Omdat je bij tip 1 hebt bepaald waarom het zo belangrijk is. Als je je hele agenda vol zet met halve bak commitments, gaat het je nooit lukken om alles te doen en – simpel – dan was het dus geen commitment. Dan was het willen, wensen, hopen. Je gaat het niet proberen; je gaat het doen. Punt uit.

 

3. Maak je commitments zo belangrijk als een afspraak met je allerbelangrijkste klant.

Stel dat je jezelf committeert aan 3 keer per week sporten. Je zit jezelf vervolgens thuis op de bank wel 50 plausibele excuusjes wijs te maken waarom je lekker thuis moet blijven (je bent tenslotte moe door de afgelopen dag, je wilt die leuke serie verder kijken en/of je hebt simpelweg behoefte aan een koud glas rosé). Vraag jezelf dan eens het volgende af. Wat als ik nu een afspraak had met een potentiële miljoenenklant? Zou ik dit excuus dan pikken? Zou ik dan, om één van deze redenen, thuis blijven? Precies. Gaan.

Commiteerse!

 

Wil jij een stok achter de deur, zodat je doelen realiteit worden. Kies dan altijd voor een resultaatgerichte ondernemerscoach!

  1. Kies een datum en maak een afspraak
  2. Krijg advies
  3. Start met gecommitteerd werken aan je doelen

En ga voor resultaat. Je hebt niets te verliezen, behalve 30 minuten van je tijd.  Plan hier je afspraak 

Hier lees je meer over businesscoaching of over mij.

 

 

Gratis

adviesgesprek